Разногласия сред сътрудниците на Доналд Тръмп

Свят

08-08-2017, 17:50

Снимка:

flickr

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Популярността на Тръмп продължава да спада

Според правителствени служители и външни съветници Макмастър и Банън имат пререкания по стратегията за войната в Афганистан

Посоката на външната политика на американския президент Доналд Тръмп е в центъра на спор между двама от висшите му сътрудници, предаде Асошиейтед прес.
Консервативни групи атакуват съветника по въпросите на националната сигурност Хърбърт Макмастър, който според тях не подкрепя в необходимата степен Израел и не е достатъчно твърд към Иран. Те заедно с уебсайт, свързан с президентския съветник Стивън Банън, настояват Макмастър да бъде уволнен.
Макмастър е един от няколкото влиятелни генерали в обкръжението на Тръмп, които произлизат от външнополитическата върхушка на републиканците, отбелязва АП. Президентът на САЩ обаче се отнася с не по-малки симпатии към възгледите на "луди глави" като Банън, които се опитват да тласнат партията в нова, изолационистка посока, олицетворявана от доктрината му "Америка на първо място".
Според правителствени служители и външни съветници Макмастър и Банън имат пререкания по стратегията за войната в Афганистан.