Разногласия сред сътрудниците на Доналд Тръмп - bulgaria.utre.bg

Разногласия сред сътрудниците на Доналд Тръмп

08 август 2017, 17:50 | Мила Иванова
  • Снимка:
    flickr

Според правителствени служители и външни съветници Макмастър и Банън имат пререкания по стратегията за войната в Афганистан

Посоката на външната политика на американския президент Доналд Тръмп е в центъра на спор между двама от висшите му сътрудници, предаде Асошиейтед прес.
Консервативни групи атакуват съветника по въпросите на националната сигурност Хърбърт Макмастър, който според тях не подкрепя в необходимата степен Израел и не е достатъчно твърд към Иран. Те заедно с уебсайт, свързан с президентския съветник Стивън Банън, настояват Макмастър да бъде уволнен.
Макмастър е един от няколкото влиятелни генерали в обкръжението на Тръмп, които произлизат от външнополитическата върхушка на републиканците, отбелязва АП. Президентът на САЩ обаче се отнася с не по-малки симпатии към възгледите на "луди глави" като Банън, които се опитват да тласнат партията в нова, изолационистка посока, олицетворявана от доктрината му "Америка на първо място".
Според правителствени служители и външни съветници Макмастър и Банън имат пререкания по стратегията за войната в Афганистан.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят