Приказката за Даря Жукова и Роман Абрамович приключи

Руският олигарх и 36-годишната Даря Жукова се развеждат

50-годишният олигарх Роман Абрамович и неговата съруга – 36-годишната Даря Жукова, са решили да се разделят след десетгодишен съвместен живот. В съвместно изявление двойката казва, че те „са взели трудно решение“, но и след раздялата ще си останат бклизки приятели, родители и партньори в сместни проекти. Това съобщи съвтеникът на бизнесмена Джон Ман.

„Възнамеряваме съвместно да възпитаваме нашите деца и да продължим работата си като съоснователи на Музея за съвременни изкуства „Гараж“ в Москва и културния център на острова Нова Холандия в Санкт Петербург“, се казва в изявлението им. Абрамович е бил три пъти женен. От втория брак – със стюардесата Ирина, той има двама сина и три дъщери. С дизайнерката Даря Жукова милиардерът има две деца – синът Аарон и дъщерята Лея. Руският супер богаташ и дъщерята на бизнесмена Александър Жуков се запознават през 2005 година.

Минават под венчилото няколко години по-късно. Двойката никога не е криела своите отношения, но официално за брака им се разбра едва през 2015 година.