Затвориха АМ "Хемус" заради тежка катастрофа с камиони

Общество

06-08-2017, 11:05

Снимка:

АПИ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Интензивен трафик на всички ГКПП на границите с Турция и Румъния

Товарът от житни култури от единия автомобил се е разпилял по платното

Тежка катастрофа между два камиона доведе до затварянето на АМ „Хемус“ и в двете посоки, съобщават от МВР. При инцидента, който е станал в ранните сутрешни часове, е пострадал тежко един човек. Той се намира в критично състояние. Катастрофата е станала в отсечката между Ветрино и Невша, посока Варна.

По време на движението си, 60-годишният водач на товарния автомобил „ДАФ” губи контрол над МПС и се обръща на пътното платно. Движещият се зад него водач на товарен автомобил „Волво” не успява да спре и се блъска в обърналия се камион. Вследствие на инцидента е пострадал 53-годишният водач на втория автомобил. Мъжът е транспортиран в болнично заведение, където е настанен за оперативно лечение, с опасност за живота.

По магистралата има разлив на гориво. Разпилял се е и товара от единия камион. Поради това се налага временно преустановяване на движението на автомобили в двете посоки на АМ „Хемус”, в участъка между Ветрино и Невша.

Трафикът се пренасочва през обходен маршрут по стария път Варна - София. Изясняват се причините и обстоятелствата, довели до инцидента. Предприети са действия за почистване на пътя.