Шампион по кикбокс и настоящ депутат с инициатива "Спорт срещу агресия" (снимки)

Владимир Вълев - Питбула популяризира развитието на масовия спорт като начин за преодоляване на агресията в обществото ни

Десетки млади хора се включиха в тренировката на плажа в морската столица, която е част от инициативата на народния представител от ГЕРБ-Варна Владимир Вълев „Спорт срещу агресия”. Кампанията има за цел да популяризира развитието на масовия спорт като начин за преодоляване на агресията в обществото ни.


Владимир Вълев е трикратен европейски и световен шампион по кикбокс и носител на световната титла при професионалистите на WAKO PRO. Той проведе тренировките заедно с вицесветовния шампион по муай тай Красимир Димов. Двамата подготвят много от младите надежди в тези спортове и не за първи път организират подобни инициативи, с които стимулират хората да са физически активни.


„Спортът е начин младежите да се откъснат от компютрите и телефоните, да осмислят свободното си време, като го посветят на нещо, което подпомага физическото им развитие, калява духа им и ги дисциплинира. Случаите на насилие на улицата или дори в класните стаи зачестиха. Вярвам, че един от начините за преодоляване на агресията е да мотивираме децата да вложат своята енергия в спортни занимания, които им доставят удоволствие”, коментира Владимир Вълев.  


Той благодари за подкрепата на своя колега Красимир Димов, както и на всички участници в кампанията „Спорт срещу агресия”. „Варна има прекрасни природни дадености, които позволяват тренировките на открито да съчетават физическото натоварване с позитивните емоции на морския бряг. Затова ще продължим да организираме тренировки на плажа”, обясни Владимир Вълев. Той покани и други изявени състезатели да подкрепят каузата „Спорт срещу агресия” и да вземат участие в инициативата, която през есента ще продължи със спортни събития за ученици.