Руското външно министерство критикува изявленията на Майкъл Пенс за Балканите - bulgaria.utre.bg

Руското външно министерство критикува изявленията на Майкъл Пенс за Балканите

05 август 2017, 10:09 | Мила Иванова
  • Снимка:
    wikipedia

През юни Доналд Тръмп предизвика вълна от недоволство след като обяви, че Вашингтон ще се оттегли от споразумението за климата

САЩ изпратиха първото писмено уведомление до ООН, в което потвърждават намерението си да се оттеглят от Парижкото споразумение за климата. В него обаче се посочва, че Вашингтон ще продължи да участва в международните преговори за климата.
В посланието на администрацията на Доналд Тръмп се казва още, че страната ще продължи да работи за намаляването на емисиите вредни газове като внедрява нови технологии и модернизира различните производства.
През юни Доналд Тръмп предизвика вълна от недоволство след като обяви, че Вашингтон ще се оттегли от споразумението за климата, подписано в Париж от почти всички държави по света. Актът е по-скоро символичен, смятат специалисти, защото съгласно правилата на договора, официално известяване за оттегляне от него може да се депозира едва след ноември 2019 година, след това е предвидена една година за процедура по фактическото оттегляне.
Това значи седмици след президентските избори в САЩ през 2020 година. А тогава новият президент на страната - който и да е той, може да реши Вашингтон да остане част от климатичното споразумение.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят