Руското външно министерство критикува изявленията на Майкъл Пенс за Балканите

През юни Доналд Тръмп предизвика вълна от недоволство след като обяви, че Вашингтон ще се оттегли от споразумението за климата

САЩ изпратиха първото писмено уведомление до ООН, в което потвърждават намерението си да се оттеглят от Парижкото споразумение за климата. В него обаче се посочва, че Вашингтон ще продължи да участва в международните преговори за климата.
В посланието на администрацията на Доналд Тръмп се казва още, че страната ще продължи да работи за намаляването на емисиите вредни газове като внедрява нови технологии и модернизира различните производства.
През юни Доналд Тръмп предизвика вълна от недоволство след като обяви, че Вашингтон ще се оттегли от споразумението за климата, подписано в Париж от почти всички държави по света. Актът е по-скоро символичен, смятат специалисти, защото съгласно правилата на договора, официално известяване за оттегляне от него може да се депозира едва след ноември 2019 година, след това е предвидена една година за процедура по фактическото оттегляне.
Това значи седмици след президентските избори в САЩ през 2020 година. А тогава новият президент на страната - който и да е той, може да реши Вашингтон да остане част от климатичното споразумение.