МВР удължава работното време на службите издаващи документи за самоличност в София

Общество

05-08-2017, 06:00

Снимка:

mvr.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Маринов: Нападенията над полицаи зачестяват

Промяната продиктувана от факта, че през летния период се увеличава броят на желаещите да заявят и получат български документи за самоличност

До 30 септември с удължено работно време от 08.00 до 18.00 часа всеки делничен ден ще работят служителите на БДС в Първо и Шесто РПУ. Двете структури и отдел „БДС“- на бул. „Мария Луиза“, ще работят и в събота от 08.30 до 13.30 часа
Със заповед на ст.комисар Ивайло Иванов – директор на СДВР, се въвежда нова организация на работното време на системните оператори в сектор „Български документи за самоличност“ на територията на столицата.
До 30 септември с удължено работно време от 08.00 до 18.00 часа всеки делничен ден ще работят служителите на БДС в Първо и Шесто РПУ. Двете структури и отдел „БДС“- на бул. „Мария Луиза“, ще работят и в събота от 08.30 до 13.30 часа.
Новата организация на работа е въведена след направен анализ на най-натоварените районни управления за издаване на лични документи. Тази промяна цели облекчаване на административното обслужване на гражданите и повишаване на качеството на услугата. Тя е продиктувана и от факта, че през летния период се увеличава броят на желаещите да  заявят и получат български документи за самоличност.
От СДВР уточняват, че при необходимост и допълнителна оценка на ситуацията срокът на създадената организация би могъл да бъде удължен.