Неймар: ПСЖ е голям клуб, а Париж приказен град

Желанието ми да дойда тук е свързано с ново предизвикателство

Новата звезда на ПСЖ Неймар официално бе представен пред журналистите. Бразилецът пристигна на стадион "Парк де Пренс" в стилен черен костюм. Пред медиите, за да представи най-скъпата покупка в историята на футбола, бе лично собственикът на ПСЖ Насер Ал-Келайфи.

“Много съм доволен, много съм щастлив от това ново предизвикателство. ПСЖ е голям клуб, освен че Париж е приказен град. Не намирам думи да обясня какво изпитва сърцето ми”, започна Неймар. “Дойдох заради амбицията на този клуб, а тя съвпада с моята. Търся нещо по-голямо, ново предизвикателство, сърцето ми ме молеше да го направя”, сподели с усмивка бразилецът.

"Дали съм искал по-голяма роля в отбора? Не, това не ми е липсвало. Желанието ми да дойда в ПСЖ е свързано с ново предизвикателство, да потърся нещо различно. Не е, защото съм се чувствал некомфортно”.

“Господ върши нещата в точния момент. Той накара сърцето ми да го поиска. Това беше едно от най-трудните решения в живота ми, тъй като се бях адаптирал много добре в града, в клуба, създадох страхотни отношение с фантастичните футболисти на Барса. Благодаря много на всички играчи на Барса. Посрещнаха ме много радушно, когато пристигнах от Бразилия. В Барса също имах предизвикателства, но имах нужда от нови стимули. Говорих с бразилците в ПСЖ, които са мои добри приятели. Сега се чувствам у дома”, довери новият номер 10 на френския тим.

Запитан дали си е тръгнал от Барселона, тъй като се е чувствал в сянката на Меси, Неймар отговори: “Точно обратното. Меси беше една от причината, заради която отидох в Барселона. Той е моят идол. Исках да играя с най-добрите. Благодаря много на Меси за начина, по който ме посрещна и неговата помощ през тези четири години”.

В края на пресконференцията Ал-Келайфи подаде фланелката с №10 на Неймар. Утре Неймар ще бъде представен официално на стадиона на ПСЖ преди мача от първия кръг на Лига 1.