Неймар вдигна мизата на френската лига 1

Спорт

04-08-2017, 12:15

Снимка:

btv

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Париж готви парадно посрещане на Неймар

Неймар все по-близо до ПСЖ

С треньори като Биелса, Раниери, Гарсия, Жардим и Емери първенството се очертава да бъде интересно

Френското първенство започва днес с мача Монако - Тулуза. Но фокусът е съсредоточен върху пристигналия в Париж от Барселона бразилски футболист Неймар.

Като,че ли вчера бе станал шокиращия трансфер на Бейл за 100 милиона евро в Реал, после за 150 милиона евро на Погба в Манчестър Юнайтед. И ето,че сега дойде таванът от 222 милиона за Неймар от Барса в ПСЖ.

През 60-те години на миналия век трансфери за 300 000 до 500 000 долара изглеждаха, както сега тези 222 милиона евро. Парите винаги са били с относителна стойност и са определяли снобарския лукс.

В началото на лятото не се очакваше да се намери освобождаваща клауза за Неймар от колос като Барселона. Но катарските пари на ПСЖ намериха вратички и сега бразилеца ще носи фланелката с номер 10 на "Парк де Пренс".

По принцип от Барса или Реал трябва много специална причина за да си тръгнеш. При Неймар под сурдинка се появи желанието да спечели Златната топка. А когато е в един отбор с гения Меси няма как да стане това. А и да носи номер 10, който принадлежи на аржентинеца.


Сега Неймар извървява обратния път на Роналдиньо. Първоначално "зъбчо" дойде от бразилския Гремио в ПСЖ, а после премина в Барса. Докато Неймар пристигна от бразилския Сантос в Барса и сега е в ПСЖ. Само,че Златната топка през 2005 Роналдиньо я спечели като играч на Барса. Вярно е,че тогава Меси бе юноша бледен и не бе сегашния лидер на каталунците.

Ясно е,че Неймар ще стане лидер на ПСЖ,но това дали ще му е достатъчно да вземе Златната топка. Защото ПСЖ колкото и да се подсили с него си остава тим извън тези на Барса, Реал и Байерн. Дори и на Ювентус. Да не говорим за амбициозните английски отбори. Така,че на Неймар ще му е по-трудно да грабне Златната топка.

Що се отнася до качеството на френското първенство с Неймар то ще стане още по-елитно. През новия сезон отлични треньори ще се подвизават край тъчлинията. Още на мача Лил и Нант ще видим аржентинеца Биелса за домакините срещу италианеца Раниери за гостите. Да не говорим,че французина Руди Гарсия повежда Марсилия към върховете където му е мястото на единствения френски отбор печелил КЕШ/ШЛ през 1993 година при победа над Милан в Мюнхен с 1:0 след гол на Базил Боли. В ПСЖ си остава качествения,но противоречив откъм изяви  Унай Емери. Начело на шампионите от Монако е Леонардо Жардим.

Въобще чака ни обещаващо френско първенство. И ако Мбапе остане в Монако и с подсилен тим на Марсилия не е сигурно,че титлата на Неймар и неговите съотборници от ПСЖ ще е вързана в кърпа.