Преди „Славия“ – „Берое“

Двубоят е на стадиона в квартал „Овча купел“ в София от 18:00 ч.

Днес, 4-ти август, „Берое“ излиза в мач от IV кръг на Първа професионална лига срещу „Славия“. Двубоят е на стадиона в квартал „Овча купел“ в София от 18:00 ч. Главен арбитър на срещата е Георги Кабаков от Пловдив.

За двубоя утре „Берое“ няма да може да разчита  контузения Пламен Тенев. През седмицата Асен Георгиев се раздели с клуба. Междувременно стана ясно, че нападателят Матю Бонифейс няма да играе за „Берое“ през този сезон и замина за своята родина. Причината за това е внезапно нарушаване на здравословното му състояние.

Ето групата на „зелените“ за двубоя: Душан Перниш, Богомил Цинцарски, Веселин Пенев, Георги Динков, Емин Ахмед, Камен Хаджиев, Матеус Леони, Милен Желев, Павел Виданов, Антон Карачанаков, Педро Еуженио, Борислав Цонев, Кохей Като, Мартин Райнов, Денислав Станчев, Драгош Фиртулеску, Серджио Негрут и Карлос Охене.

Георги Кабаков от Пловдив е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Йордан Петров  и Николай Чакъров  – и двамата също от Пловдив. Допълнителни асистент-рефери са Георги Димитров от София и Валентин Станчев от Сливен, а четвърти съдия е Павлин Михайлов от София. Делегат на БФС е Александър Радовски от София, а Кирил Йорданов от София ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Славия“ 34 пъти, а 46 са победите на сметката на „белите“. 23 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 121:178 в полза на „Славия“. 52 са срещите в София, където „Берое“ имат 10 победи, „Славия“ 32, а равенствата са 10. Най-честият резултат в двубоите между тези съперници е 2:1 за „Берое“ (14 пъти), следван от 2:1 за „белите“(11 пъти) и 1:1 “ (също 11 пъти).