Задържаха българин по подозрение, че е влязъл в банковата сметка на Бил Гейтс

Крими

03-08-2017, 15:47

Снимка:

abs-cbn.com

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

На съд за пазаруване с чужди банкови карти

Арестът на Кавръков е в резултат на засилените мерки за сигурност на пристанището в града, след като президентът Родриго Дутерте наложи извънредно положение в региона

Българин е бил арестуван във Филипините по подозрение, че е успял да влезе в банкова сметка на собственика на "Майкрософт" Бил Гейтс, предаде информационният сайт ABS-CBN. Българинът, чието име е Константин Кавръков, се е опитал да се качи на кораб без документи. При задържането бреговата охрана го е индетифицирала като заподозрения, който през 2011 година е успял да влезе в банковите сметки на Бил Гейтс.
За него се твърди, че е лидер на международна банда, която се е специализирала в клониране на кредитни и дебитни карти. При ареста той не е представил нито паспорт, нито други документи за пътуване, а само филипинска шофьорска книжка.


Опитал се е да стигне до южния остров Тави-Тави. Арестът на Кавръков е в резултат на засилените мерки за сигурност на пристанището в града, след като президентът Родриго Дутерте наложи извънредно положение в региона Минданао до края на годината.