Министър Кралев награди медалистите от Игрите за хора с увреден слух Дефлимпикс

Спортният министър получи сувенирен медал на Дефлимпикс

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни медали на ММС на медалистите от Игрите за хора с увреден слух Дефлимпикс, които се проведоха в Самсун (Тур).
България завоюва три бронзови отличия в Турция – на Панайот Димитров (57 кг борба св. стил), Иван Стоилов (66 кг борба кл. стил) и Николай Христов (75 кг, карате/кумите). Почетни медали на ММС получиха също главният треньор на борбата Денислав Чамишки и треньорът по карате Борислав Иванов.
От името на Спортната федерация на глухите в България изпълнителният директор Николай Бозев връчи на министър Кралев сувенирен медал на Дефлимпикс.
„Поздравления за достойното представяне. Медалите не са най-важното нещо в спорта, но винаги е хубаво, когато ги има. По-важно е обаче, че Вие давате пример на хората с увреден слух и им показвате, че спортът е достъпен за тях. Това е начинът да мотивираме повече българи, независимо от здравния им статус, да излязат от къщите си и да бъдат физически активни“, каза Кралев.
Министърът подчерта още, че ММС и федерацията трябва да работят за разширяване на географията на спорта за хора с увреден слух, като бъдат обхванати възможно най-много градове в страната.
Председателят на Спортната федерация на глухите в България (СФГБ) Николай Николов благодари на Кралев за оказаната подкрепа.
През тази година ММС финансира подготовката и участието на спортисти с увреден слух на състезания с 550 000 лв.