Надежда за сиамските близнаци от Сливен (видео)

Лекар в Ню Йорк им дава шанс. Оказва се обаче, че трябва да се подаде нова молба във Фонда за лечение на деца, защото старата е изтекла

Родените миналия август в Сливен сиамски близнаци Богдан и Янко на два пъти получиха отказ за операция в чужбина, защото от Фонда за лечение на деца преценяват, че разделянето им би било опасно за живота им и не може да бъде направено. Сега обаче има нова надежда – семейството е намерило лекар в Ню Йорк, който им дава шансове.
Оказва се обаче, че трябва да се подаде нова молба във Фонда, както и нова епикриза за състоянието на децата в последните два месеца, разказа една от бабите на бебетата – Мария Желязкова, в Би Ти Ви.
Тя все още няма представа колко пари би струвала операцията.
Не знае и дали молбата ще бъде уважена.
Обадих се няколко пъти във Фонда, но от там казаха, че не могат да отговорят дали ще отпуснат средства, докато не бъде подадено ново заявление, каза още Желязкова.
Затова днес семейството ще подава отново документи.
Борбата е за едното дете – Богдан. Той е добре, но Янко се влошава с всеки изминал ден, затова Желязкова се надява на бърз отговор.
Майката на децата – Мария, разказа, че те са в дом в Бургас, но тя, бащата и цялото семейство ги посещават всяка седмица. Надява се скоро да може да прибере поне Богдан у дома.
Мария Желязкова посочи, че родителите на децата наистина са втори братовчеди, но не са го знаели заради разпри в семейството и прекъснати контакти.
Другата баба – Анка Миткова, посочи, че след като разбрали, че Мария е бременна, нямало какво да направят, но на консултациите лекарите не им казали, че бебетата са свързани.