Москва: Подписването на закона за санкциите срещу Русия не променя нищо

Миналата седмица Русия реши да експулсира 755 от общо 1200 американски дипломати

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че нищо не се променя с подписването от Доналд Тръмп на закона за нови американски санкции срещу Русия, предадоха световните агенции.

В отговор на въпрос какви ответни мерки може да предприеме Русия, Песков заяви: "Няма нищо ново. Вече бяха взети ответни мерки", добави говорителят, цитиран от Ройтерс.

Миналата седмица Русия реши да експулсира 755 от общо 1200 американски дипломати и обяви, че ще конфискува два имота, които са дипломатическа собственост. Санкциите, приети от Конгреса на САЩ, засягат предимно руския енергиен сектор. Те бяха подложени на критики от ЕС, който се притеснява за енергийните си доставки, предава БНТ, позовавайки се на БТА.

Новите санкции със сигурност ще навредят на двустранните отношения, но няма да променят руската политика, заяви пред журналисти постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя, цитиран от Ройтерс.

"Някои американски представители казваха, че това е закон, който може да насърчи Русия да сътрудничи със САЩ", припомни той. "За мен това е странна форма на насърчаване", добави руският дипломат. "Ако тези, които са измислили този закон, са смятали, че могат да променят нашата политика, те са сбъркали", подчерта Небензя.