Български хеликоптер ще участва в гасенето на пожар в Македония

На летище Скопие военнослужещите от ВВС се срещнаха с министър-председателя Бойко Борисов, премиера на Македония Зоран Заев и министъра на отбраната Красимир Каракачанов

Рано тази сутрин два екипажа от състава на авиобаза Крумово излетяха с вертолет Ми-17 от летище Пловдив към столицата на Република Македония Скопие, за да окажат помощ в гасенето на възникнали пожари в община Македонски брод.

Полетът се извършва на основание заповед на министъра на отбраната на Република България по искане на Министерството на отбраната на Република Македония.

На летище Скопие военнослужещите от ВВС се срещнаха с министър-председателя Бойко Борисов, премиера на Република Македония Зоран Заев и министъра на отбраната Красимир Каракачанов, преди завръщането в София на българската делегация, която беше на посещение в западната ни съседка.

Българските екипажи ще извършат първо полети за разузнаване на местността, релефа, въздушната обстановка и метеорологичните елементи. Ако условията позволяват изпълнение на заходи за водохвърляне, военнослужещите ще започнат пожарогасене от въздуха.

Със Зоран Заев посрещнахме българския хеликоптер и екипa, който ще помогне за гасенето на пожарите около Скопие. Винаги ...

Публикувахте от Boyko Borissov в 2 август 2017 г.