Български победи в турнири на Тенис Европа

Драгомир Драганов и Стела Пеева се класираха за осминафиналите на турнир във Вроцлав

Иван Пенев се класира за осминафиналите на турнира до 14 год. от първа категория на Тенис Европа в Дюрен (Германия). Пенев, който е поставен под №2 се наложи с 6:2, 6:2 над Карл Роотман от (Южна Африка). В следващата фаза на турнира Иван Пенев ще играе срещу Франсиско Вилароел от (Венецуела).

Самуил Конов се класира за третия кръг на турнира „UTC Haid Junior Open” в Австрия. Надпреварата е за юноши и девойки до 16 год. и е от втора категория на Тенис Европа. Поставеният под №2 Конов се наложи с 0:6, 6:1, 6:3 над Габриел Бреитенмозер от (Швеицария). На осминафиналите Самуил Конов ще играе срещу №14 Факундо Юнис от (Германия).,съобщи БФ Тенис.

Драгомир Драганов и Стела Пеева се класираха за осминафиналите на турнира „OLIMPIJSKI CUP 2017” във Вроцлав (Полша). Надпреварата е за юноши и девойки до 14 год. и е от втора категория на Тенис Европа. При юношите поставеният под №2 Драганов се наложи с 6:3, 7:5 над представителя на домакините Блажеи Сополински. В следващата фаза Драгомир Драганов ще играе срещу друг поляк Ян Коплик.

При девойките Стела Пеева не даде гейм и победи с 6:0, 6:0  Дария Ланг от (Полша). Българката е поставена под №2 и ще играе на осминафиналите срещу Каролина Саскова от (Словакия).

Марио Радев се класира за третия кръг на турнира до 16 год. от трета категория „CRNA REKA Open 2017” в Кавадарци (Македония). При юношите поставеният под №4 Радев се наложи с 6:1, 6:2 над Велико Пелчич от (Сърбия).Михаел Михайлов отпадна, след загуба с 1:6, 0:6 от №3 Джорджи Янкуловски от (Македония). При девойките Цвета Радева загуби с 1:6, 0:6 от четвъртата поставена Сенка Делетич от (Сърбия).

Загуби за двамата българи на турнира до 16 год. от втора категория в Улм (Германия). Поставеният под №11 Алекс Ганчев отстъпи с 3:6, 6:2, 2:6 на представителя на домакините Юлиус Сомер. Виктор Веселинов Григоров загуби с 0:6, 0:6 от друг германец Ноа Шлагенхауф.