Министър Кралев даде старт на ремонтните дейности на стадион „Огоста“ в Монтана

Предвижда се изграждането на нова съвременна дренажна система и подмяна на тревната настилка на стадиона, реконструкция на стълбове и подмяна на осветлението

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Монтана Златко Живков дадоха старт на ремонтните дейности на стадион „Огоста“.
Общата стойност на проекта е 996 931,39 лв, като се предвижда изграждането на нова, съвременна дренажна система и подмяна на тревната настилка на стадиона, реконструкция на стълбове и подмяна на осветлението. За старта на ремонтните дейности бе отслужен водосвет.
„Изключително щастлив съм, че започва ремонтът на стадион „Огоста“. За първи път стартираме реконструкция на стадион с водосвет и се надявам, че с помощта на Бога, няма да има такива проблеми и отлагания на ремонтните дейности, каквито имаше на други места, за да може отборът на „Монтана“ да се върне вкъщи за важните мачове, които предстоят в битката за промоция в Първа професионална лига“, заяви Кралев.
Министърът допълни, че се гордее с изградените спортни обекти и с факта, че през последните години държавата оказва помощ на българския футбол.
„Прекалено дълго държавата отсъстваше от футбола, а и от спорта въобще. Първите големи инфраструктурни проекти започнаха да се правят по време на първото правителство на Бойко Борисов през 2009 г. Много е трудно, когато 20 години нищо не е пипано в спортната инфраструктура. Нашите предшественици бяха направили един ремонт на стадион „Васил Левски“ и той се точеше 5-6 години. А ние в момента строим пета голяма зала, без да броим малките съоръжения, които са построени и ремонтирани през това време“, каза Кралев.
Той заяви още, че по време на двата му мандата като министър на младежта и спорта са направени различни ремонти на 9 стадиона.
„Това е много важно, защото футболът е най-практикуваният от нашите деца спорт. Над 80 хиляди души се занимават организирано с футбол в системата на БФС, а тези, които го практикуват самостоятелно, са много повече. И не беше редно толкова много години държавата да се прави, че футболът не съществува“, каза Кралев и напомни, че детско-юношеската школа на „Монтана“ също е част от Програмата за развитие на детско-юношеския футбол, която ММС финансира за втора поредна година.
Кметът на Монтана Златко Живков подари на министър Кралев флагче и екип на едноименния футболен клуб.
„Комплексът на стадион „Огоста“ включва различни спортни съоръжения, а нашият клуб е на 95 години. Аз помня този стадион от 60-те години на миналия век, когато бях малък и плачех на баща ми да ме води по мачове. И искам да благодаря на хората, които през последните 15-години се стараеха да направим подобрения в сградите, трибуните, атлетическата писта, електронното табло. Но в 21 век се налага да направим още една решаваща крачка, без която няма да имаме професионален спорт и професионален футбол. И само след няколко месеца ние ще бъдем първият град в Северозападна България, който ще има стадион, отговарящ на всички условия за провеждане и отразяване на спортни събития. За това ми позволете да благодаря на българската държава, на българското правителство и на г-н Красен Кралев, че помогнаха да се реализира този проект“, заяви Живков.
При стартирането на ремонтните дейности присъстваха още областният управител Росен Белчев, депутатите Дилян Димитров и Ирена Димова, членът на Изпълкома на Българския футболен съюз Емил Костадинов и заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов, който благодари на премиера Бойко Борисов и министър Кралев за подкрепата, която оказват на българския футбол.
Докато на стадион "Огоста" вървят ремонтните дейности отборът на Монтана ще играе домакинските си срещи в Чипровци. Монтанци ще дебютират в планинското градче на 7-ми август срещу „Марица“ (Пловдив).


 
    

Днес, заедно с кмета на Монтана Златко Живков, дадохме старт на ремонтните дейности на стадион „Огоста“. Общата стойност...

Публикувахте от Krassen Kralev в 1 август 2017 г.