Джамбазки: Нинова трябва да поиска прошка по Македонския въпрос

Ангел Джамбазки определи действията през 20-век относно Македонския въпрос на Българска комунистическа партия (БКП) като "чудовищно предателство"

Македонската страна е предложила датата 2 август за подписване на Договора за добросъседство с България. Това призна лаконично евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в телевизия "България он еър".

По думите му тази инициатива е знак на приятелство, добросъседство и желанието за отбелязване на общите празници, тъй като на този ден Македония отбелязва Илинденско-Преображенско-Кръстовденското въстание.

Днес в Скопие премиерът Бойко Борисов и неговият колега Зоран Заев ще подпишат споразумението за сътрудничество и добросъседство между Република България и Република Македония.

Джамбазки засегна и темата за историческите аспекти на Македонския въпрос, случили се в България в началото на 20 век.

Той определи действията на тогавашната управляваща Българска комунистическа партия (БКП) като "чудовищно предателство".

"Корнелия Нинова трябва да поиска прошка за Македонския въпрос, а не БСП да обсъжда Договора за добросъседство и да търси проблемите в него", смята Джамбазки, който "насочи пръст" към Нинова, тъй като тя е наследник на политическата сила БКП.

Ангел Джамбазки подчерта също, че негативните отзиви по сътрудничеството в Македония не са толкова много, колкото изглеждат.

"Никола Груевски все още притежава една част от медиите, които разпространяват еднакви новини и се опитват да направят вълна от такива, които просто са измислени", твърди евродепутатът.