Каракачанов е в делегацията водена от Борисов в Македония

В Скопие министър-председателите на двете страни ще подпишат Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество

Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов е в състава на българската делегация, водена от министър-председателя Бойко Борисов, която ще бъде на официално посещение в Република Македония на 1 и 2 август.

В Скопие министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев ще подпишат Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония. Подписването на документа е основа за трайно и устойчиво изграждане на приятелски и добросъседски отношения и ще допринесе за засилване на сътрудничеството в двустранен и многостранен план, за разширяването на транспортните връзки и комуникации, за улесняване на контактите между гражданите на двете страни. В рамките на визитата министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще има двустранна среща с македонския си колега Радмила Шекеринска.

На 2 август по повод отбелязването на 114-ата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание, българската делегация и двамата министър-председатели Бойко Борисов и Зоран Заев ще участват в церемония по полагане на венци пред гроба на Гоце Делчев в църквата „Св. Спас”.