Мадуро: Горд съм от тези санкции, г-н император Доналд Тръмп!

Свят

01-08-2017, 11:18

Снимка:

wikipedia

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

САЩ наложиха финансови санкции на венецуелския президент

Николас Мадуро се присмя на наложените от САЩ санкции

Венецуелският президент Николас Мадуро се присмя на санкциите, които САЩ му наложиха след изборите за учредително събрание, осъдени от противниците му във Венецуела и от правителства по света, предадоха световните агенции.
Мадуро каза, че няма намерение да се откаже от плановете си за пренаписване на конституцията и за преследване на враговете - от независимите венецуелски новинарски канали до въоръжените мъже, които според него са били пратени от съседна Колумбия, за да разстроят гласуването като част от международен заговор, ръководен от "императора Доналд Тръмп".
"Те не ме плашат. Заплахите и санкциите на империята не ме плашат дори за миг", каза Мадуро по националната телевизия.
"Не приемам заповеди от империята, нито сега, нито когато и да било... Налагай още санкции, Доналд Тръмп", заяви той.
"Аз съм против северноамериканския империализъм, против колониализма, расизма. Аз съм против Ку Клукс Клан, който управлява Белия дом", каза венецуелският президент.
"Санкциите са за това, че призовах хората да гласуват свободно за избиране на учредително събрание", каза Мадуро.
"Горд съм от тези санкции, г-н император Доналд Тръмп", заяви той.
По думите му американският президент прави най-голямата грешка в живота си, като се занимава с Венецуела.
Мадуро се присмя на Тръмп за това, че е спечелил президентските избори в САЩ миналата година чрез избирателната колегия, след като е загубил народния вот.
"В САЩ и възможно да станеш президент с 3 милиона гласа по-малко от своя съперник. Каква страхотна демокрация!", заяви Мадуро.
Американското финансово министерство включи Мадуро в списък с лица, подложени на санкции за подкопаване на демокрацията във Венецуела.
Санкциите включват замразяване на всякакви авоари на Мадуро под американска юрисдикция и забрана американски физически и юридически лица да влизат в делови отношения с него.
Американският финансов министър Стивън Мнучин каза, че САЩ може да наложат санкции на всеки, който участва в Учредителното събрание във Венецуела.
Белият дом заяви, че Мадуро на практика вече е диктатор, след като си е "присвоил абсолютна власт".
"Мадуро е не просто лош лидер. Той вече е диктатор", каза съветникът по националната сигурност на Белия дом Хърбърт Макмастър.
"Действията напоследък, чиято кулминация беше присвояването на абсолютна власт чрез фалшивите избори за учредително събрание, представляват много сериозен удар за демокрацията в нашето полукълбо", заяви Макмастър.