САЩ наложиха финансови санкции на венецуелския президент

Свят

01-08-2017, 10:24

Снимка:

wikimedia commons

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Американското финансово министерство включи Николас Мадуро в списък с лица, подложени на санкции

САЩ наложиха вчера финансови санкции на венецуелския президент Николас Мадуро ден след спорните избори за учредително събрание, които бяха разкритикувани от Вашингтон, предадоха световните агенции.
Американското финансово министерство включи Мадуро в списък с лица, подложени на санкции за подкопаване на демокрацията във Венецуела.
"Вчерашните нелегитимни избори потвърждават, че Мадуро е диктатор, който не зачита волята на венецуелския народ", каза финансовият министър Стивън Мнучин.
"С налагането на санкции на Мадуро САЩ ясно показват своята позиция към политиките на неговия режим и подкрепата си за народа на Венецуела, който се стреми да върне своята страна към пълна и процъфтяваща демокрация", заяви той.
Санкциите включват замразяване на всякакви авоари на Мадуро под американска юрисдикция и забрана американски физически и юридически лица да влизат в делови отношения с него.
САЩ не въвеждат санкции срещу нефтения сектор на Венецуела, но подобни мерки се обмислят, казаха запознати източници, включително от американския Конгрес.