Риза Заламеда представи темата „Колежанският тенис в САЩ – възможности за развитие“

Събитието се проведе в БНТЦ

Риза Заламеда, старши треньор на женския отбор на университета „Сетън Хол” в Ню Йорк направи представяне на темата Колежанският тенис в САЩ – възможности за развитие“. Американката бе изключително изненадана и  впечатлена от големия интерес и отговори на всички възникнали въпроси по темата. Събитието се проведе в БНТЦ и събра много млади състезатели и треньори. Заламеда запозна присъстващите с колежанския тенис в Америка и преимуществата му за развитието на тенисистите в юношеска възраст. Това е втора подобна образователна среща организирана от БФТенис.

Преди презентацията бившата № 76 в световната ранглиста по двойки се включи в тренировка с отбора "3Т – Тенис Тийм Талант" до 14 години, който през тази седмица участва на турнир на кортовете на ТК”Левски”.

Днес Заламеда наблюдава тренировките на националните отбори до 16 и 18 годишна възраст, които се подговят за участие в европейските летни купи. След заниманието американката се срещна с треньорите и заедно обмениха различни идеи.  

Риза Заламеда е на 31 години от Лос Анджелис, Калифорния. Завършила е антропология в Университета Калифорния. По време на следването си тя продължава да тренира и да играе на много турнири от WTA и ITF.

По време на шестото си участие на US Open 2010 получава контузия на рамото и решава да се върна в колежа и успява да вземе мастърската си степен в „Kings College of London”

В момента Риза Заламеда живее в Ню Йорк, където е треньор на женския отбор на университета „Сетън Хол”.