Митата Якимов се оказа пророк при 6:2 за ЦСКА с Ботев в Пловдив

"Армейците" бият рекорд от близо 47 години за победа над "канарчетата" като гости

Магьосникът на зеления терен Митата Якимов даде интервю пред клубния сайт на "червените" преди мача между Ботев и ЦСКА от третия кръг на Първа професионална лига. В него той смело заяви,че ЦСКА може да спечели с изразителен резултат подобен на онова 6:3 за "армейците" в Пловдив с Ботев през 1970 година. И действително на стадиона в пловдивския квартал Коматево състава на Стамен Белчев подобри брадатия близо 47 годишен рекорд от 6:3 като гост на пловдивчани. Сега,червените биха "канарчетата" с 6:2. Хеттрик отбеляза Фернандо Каранга, две попадения Кирил Десподов и едно Тиаго Родригес. Така, Митата Якимов се оказа пророк при внушителната победа на ЦСКА над Ботев в Пловдив.

Да се върнем обаче към оня знаменит мач от сезон 1970/1971 на "А група. Шампионатът започва в края на август, защото националния отбор на България бе участник на световното първенство в Мексико през лятото на 1970 година.

В първия кръг на 29 август на "Армията" ЦСКА изненадващо не побеждава Спартак Плевен и срещата завършва 3:3. Във втория кръг "армейците" гостуват в Пловдив. На препълненият градски стадион "9 септември" в Пловдив Ботев приема ЦСКА на 6 септември 1970 година. ЦСКА прави страхотен мач и побеждава с 6:3. Над всички блести Митата Якимов,който реализира четири гола във вратата на пловдивския тим. Другите два за "армейците" бележи дясното крило Цецо Атанасов. За "канарчетата" хеттрик прави Динко Дерменджиев, но трите попадения на Чико далеч не са достатъчни дори за равен резултат.