Предотвратиха опит за убийство в "името на честта" в Афганистан

Свят

31-07-2017, 11:43

Снимка:

khaama.com

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

В Афганистан се наблюдава нарастване на случаите свързани с насилие над жени

На фона на нарастващото насилие срещу жени в Афганистан, полицейските сили в източната част на провинция Нангархар са спасили жена от двама мъже, които са се опитали да я убият по неизвестни причини, съобщава Кхама прес.

Двамата мъже очевидно са се опитали да иззвършат убийство в "името на честта", но местните власти заявяват, че основният мотив не е установен официално до момента. Те са направили изявление, в което са потвърдили инцидента и са съобщили, че един от заподозрените е арестуван.

В изявлението се добавя, че двамата мъже са идентифицирани като Хоком Хан и Вазири. Те са се опитали да убият младата жена в района Бешуд.

Полицията съобщава, че единия от нападателите, Уазир, е направил самопризнание и в момента се правят се опити да бъде задържан и втория извършител.

В Афганистан се наблюдава нарастване на случаите свързани с насилие над жени. Служители на Комисията за човешки права в Афганистан заявиха, че за миналата година са регистрирани около 3000 случая на насилие срещу жени и млади момичета.

Според официалните власти, случаите са 1395 и главно включват изнасилване, принудителен брак и други форми на домашно насилие.