Александра Георгиева: Чувството не може да се опише, трябва да се изживее!

Следващата цел е да играем финал

Александра Георгиева изигра поредния си силен мач и реализира 27 точки в 5-геймовата драма срещу Беларус в двубоя за бронзовите медали на Европейското първенство за девойки под 16 години! В столичната зала „Христо Ботев“ родните волейболистки се наложиха с 3-2 (20-25, 25-16, 25-14, 20-25, 15-13) и напълно заслужено завършиха на 3-то място в крайното класиране на шампионата. Ето и какво каза Алекс, за сайта на Българската федерация по волейбол volleyball.bg, минути след страхотната победа

-Алекс, поздравления за страхотната победа. Какво ви помогна да спечелите?

-Беше наистина труден мач. Беше борба до последната точка. Всички се раздaдoха на макс. Елементите, които най-много ни помогнаха да спечелим бяха сервиса и нападението.

-Как се чувстваш в момента?

-Аз съм много чувствителна, това е първият ми медал от Европейско първенство, както и на всички останали момичета. Чувството е неописуемо! Просто не можеш да го разбереш, ако не го изпиташ!

-Какво си казахте след емоционалния полуфинал срещу Русия?

-На всички ни беше много тежко след тази загуба. Наистина нямахме късмет вчера, но се събрахме целия отбор и си говорихме. Всъщност си казахме, че днешният мач е по-важен и че да станеш 3-и е по-хубаво, отколкото да се класираш на финал и да го загубиш.

-Помогна ли ви публиката в трудните моменти?

-Публиката наистина беше нашият седми играч на полето. Невероятно e чувството да играеш пред такава публика. Да ти скандират името... Просто настрyхваш дори по време на игра!

-Какво си пожелаваш за следващото Европейско през 2018-а година?

Желанието ни е да играем финал. Да постигаме все по-добри резултати. Тази година станахме трети. Догодина искаме да играем за златото! Това е нашето желание!