Синдикатите готови с доклади от по 30-40 страници за клас "прослужено време" за НСТС

Общество

30-07-2017, 18:18

Снимка:

kanal3.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тристранката обсъжда пенсионната реформа

КНСБ: Клас "прослужено време" няма да отпадне

Не мога да си позволя да давам съвети, отсече икономическият министър Емил Караниколов

"Изтръпнал съм от слушане на глупости. Когато някой сервира такава неистина се сервира за истина, не е възможно някой да не повярва", каза президентът на КТ ”Подкрепа” Димитър Манолов по време на дебат на тема ”Синдикатите, Икономиката, България, Балканите,  глупако!” в студиото на ”Беновска пита” по Канал 3.
 
"Крайно време е да се сложи край на дебата за добавката клас прослужено време. Проблемът на проблемите е липсата на кадри. Скокът на заплатите е около 10%. Това прави около 100 лева на заплата средно. Трябва строга система за кадрите и преквалификация на кадрите", каза от своя страна президентът на КНСБ Пламен Димитров.
 
"Не мога да си позволя да давам съвети. Тези въпроси трябва да се обсъждат на НСТС", категоричен бе министърът на икономиката Емил Караниколов, които се включи в дебата на живо по телефона.
 
”Към момента закона за публично-частното партньорство и концесиите в момента не работи и затова приветствам новото законодателство”, каза министърът, а Манолов репликира: ”Дано да не се промени към лошо”.
 
"Цялата каша с историята с добавката за професионален опит и стаж, и аз и Пламен се радваме, че трябва да се гледа в НСТС, защото и двамата имаме доклади по 30-40 страници. Ние не искаме нищо от работодателите, те искат да взимат от нас. Харесва ми намерението за работа. От тези страници, които имам ще вадя по едно нещо всеки месец, така се разбрахме и с Валери Симеонов", каза Манолов.
 
"Образованието, енергетиката и други сектори трябва да видим как ще се развиват. Важно е диалогът да се възстанови. Ние сме три страни, ще сме три и занапред, както предполага европейския диалог. Ако някой атакува едната страна, атакува демокрацията", заяви Пламен Димитров.
 
Според Димитров средната заплата е скочила средно с 27% в последните години, но има огромна разлика в заплатите в София и в другите градове. ”Затова инвеститорите трябва да се водят там. Кадрите ходят там, където има работа”, заяви той.