Папа Франциск: Трафикът на хора е модрната форма на робство

Всяка година, хиляди мъже, жени и деца стават невинни жертви на трудова експлоатация, на сексуална експлоатация и на трафик на органи

Папа Франциск призова света да засвидетелства по-голяма ангажираност в борбата с трафика на хора, който той нарече модерна форма на робство, предаде Асошиейтед прес.
Този призив папата отправи по време на традиционното си неделно богослужение по повод Световния ден за борба срещу търговията с хора.
Франциск каза, че всяка година, хиляди мъже, жени и деца стават невинни жертви на трудова експлоатация, на сексуална експлоатация и на трафик на органи. Той нарече това жестоко и престъпно.
Папата призова света да поднови ангажимента си в борбата срещу "тази ужасяваща чума, която е форма на модерно робство". Франциск призова света и да се моли "трафикантите да се променят в сърцата си".
Международната организация на труда смята, че 21 милиона души по света са жертва на принудителния труд, в това число и жертвите на трафика на хора с цел сексуална експлоатация и принудителен труд.