Макрон заедно с Борисов на море

Политика

30-07-2017, 06:11

Снимка:

пресцентър МС

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Макрон на посещение у нас

Макрон посещава европейски столици по време на почивката си

Двамата ще почиват заедно за ден в морската резиденция на властта “Евксиноград”

Президентът на Франция Еманюел Макрон ще прекара ден на българското Черноморие заедно с премиера Бойко Борисов, съобщи в. „24 часа“, като се позовава на свои източници. Двамата ще почиват заедно за ден в морската резиденция на властта “Евксиноград” край Варна.

Това трябва да стане на 24 август, а на следващия ден Макрон вече ще бъде на официално посещение в София. В петък най-сетне от президентството разпространиха официално новината, че президентът на Франция ще бъде на посещение у нас през август. Информацията за визитата беше обявена през юни от премиера Бойко Борисов при неговото посещение в Париж.

“Ако кажеш – утре идвам”, отговорил тогава на поканата на българския президент Еманюел Макрон. Очаква се с Макрон на Българското Черноморие да дойде и съпругата му Бриджит.

С кратката си почивка в “Евксиноград” френският президент ще стане вторият високопоставен европейски политик, когото Борисов приема край морето, след президента на ЕС Доналд Туск, припомня медията. Той вече е гостувал два пъти в “Евксиноград” – веднъж като министър-председател на Полша през 2010 г. и втори път като президент на ЕС през 2015 г.

И тази година премиерът няма намерение да ползва дълга лятна отпуска. Правителството ще работи през целия август, а Борисов щял да прави дълги уикенди на морето.

Почивките на Борисов обаче ще се съчетават и с работни посещения по Черноморието. Засега за месеца на отпуските има предвидено откриване на учебни полигони на Военноморското училище във Варна, което премиерът ще съчетае с дълъг уикенд.