Караянчева: През септември ще се завърнем със сериозни законодателни инициативи

100 дена са прекалено малко. Аз мисля, че когато сега се огласи програмата, хората ще си отдъхнат

През септември правителството ще се завърне с политическа програма, включваща сериозни законодателни инициативи, които ще компенсират липсата на такива през изминалия сезон. Това каза за Агенция „Фокус“ зам.-председателят на НС Цвета Караянчева.

Тя уточни, че вътре са разписани съдебната реформа, антикорупционният закон, както и редица законодателни промени.

„100 дена са прекалено малко. Аз мисля, че когато сега се огласи програмата, хората ще си отдъхнат, защото там е разписано максимално ясно и подробно всяка стъпка, която ще се прави от всяко министерство за следващите четири години. Има над 850 мерки, които са разписани, има изключително много промени в законодателство и нови закони. Знаете, че в тези няколко месеца, ние работихме по коалиционното споразумение, което беше подписано и всъщност едно появяване на подробна програма мисля, че ще успокои българските граждани“, коментира Цвета Караянчева.

Тя отбеляза, че след ваканцията предстои разрешаването на сериозни въпроси като демографската криза, сигурността, възможностите за повишаване на доходите на населението. Караянчева обърна внимание, че би било добре, ако БСП прояви приемственост и припознае тези приоритети, включвайки се със свои идеи, за да бъде работата на парламента в услуга на обществото.