Буфон: Бонучи има право на личен избор

Имаше нужда от ново предизвикателство

Големият Джиджи Буфон най-сетне коментира добилият световна популярност трансфер на Леонардо Бонучи в Милан.

Стражът на Ювентус заяви, че не се чувства предаден от Лео, защото всеки имал правото на личен избор и виждане за професионалната си кариера. Легендата обаче е категоричен, че "Старата Госпожа" все още притежава най-добрата отбрана в света.

"Лео чувстваше, че се нуждае от ново предизвикателство и Милан го заинтригува. Вероятно същото се отнася и за Дани (десния бек Даниел Алвеш, който премина в ПСЖ). Когато достигнеш определена възраст, искаш да се пробваш във всяко първенство. Какво казах на Бонучи? Изпратихме си съобщения, но какво сме си казали ще си остане между нас. Винаги ще искам да му се случват хубави неща, между нас има силна връзка. Той израсна много за тези седем години, като футболист и като характер. Той беше полезен на Юве и Юве също му беше полезен. Дали се чувствам предаден? Не, всеки се намира в своята собствена ситуация, включително семейна и лична, които имат тежест", каза Буфон.

"Имаме ли нужда от нов бранител? Не бих сменил тази група защитници с никоя друга на света. Казвам го убедено, от позицията на моя опит мога да кажа, че нашите бранители са най-добрите. Не го казвам просто за да сме единни в отбора. Казвам го, защото го вярвам. Преди шест години казах, че нашето защитно трио е най-доброто в света, едно от най-добрите, с които съм играл. Всички се смееха, но след година или две стана ясно, че съм казал истината", добави ветеранът.