В. Радев: В днешно време убийствата са в пъти по-малко - bulgaria.utre.bg

В. Радев: В днешно време убийствата са в пъти по-малко

28 юли 2017, 15:55 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg/кадър

Вдигнахме глобите двойно, но водачите, които карат с висока скорост стават все по-нахални

По медиите се пише, че се връщат мутренските времена, но ще ви дам статистика: 491 убийства годишно сме имали в началото на прехода, докато 79 са убийствата за 2017 г., но тъй като сме в средата на периода, може да се очаква, че ще надхвърлят 100 до края на годината. Но в никакъв случай няма да стигнат числото от началото на 90-те години. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на пресконференция, предаде Нова Телевизия.

От ведомството представиха и данни за войната по пътищата. Само за седмица – в периода 3 - 9 юли, са регистрирани 17 121 нарушения на Закона за движение по пътищата. От началото на година досега в катастрофи са загинали 322-ма души, а ранените са 4438.

„Двойно вдигнахме глобите, но водачите, които карат с висока скорост стават все по-нахални. Затова наказанията трябва да са по-сериозни, с подкрепата на цялото общество”, каза още министър Радев.

Повече от 1000 декара гори и 400 декара сухи треви са изгорели през последния месец, уточниха още от МВР. На територията на страната са възникнали над 160 пожара, като основната причина за тях отново е небрежност при боравенето с огън.

Статистиката на МВР сочи още, че нараства броя на регистрираните хулигански прояви и телефонни измами. „Ало” мафията е успяла да излъже 308 жертви от началото на 2017 г.

„Специализирани полицейски операции се извършват всеки ден. Свързани са основно с превенцията”, отбеляза вътрешният министър.

„Няма съществен напредък по отношение на извършителите на престъплението срещу нотариусите в София, но е ясно, че то е било планирано предварително и вероятно е свързано с работата на майката”, заяви главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

Той каза, че по случая с нападението над журналиста Иво Никодимов се правят „анализи на движението на хора, изследват се записи от камерите, показвани са му снимки, има известни противоречия в неговите показания, което може да е свързано със стреса след побоя над него”.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета