Димитър Якимов:ЦСКА може да бие Ботев в Пловдив със зрелищен резултат

Преди години ги бихме на техен терен с 6:3, а аз вкарах четири гола

Легендата на ЦСКА Димитър Якимов говори за предстоящия мач с Ботев пред сайта на клуба от стадион "Българска армия". Митата е голям любимец на поколения фенове.

"Много хора казват, че мачът с Ботев ще е труден. Може и така да е, но ЦСКА не трябва да се притеснява от който и да било отбор. Наистина, лесни мачове няма, силите в първенството започнаха да се изравняват, вижда се по класирането, по резултатите.

Не виждам нищо фатално в това, че ЦСКА спечели само точка от първите два кръга. Първенството сега стартира, има още много мачове.

Убеден съм, че ЦСКА ще спечели без проблеми в Пловдив. Пожелавам от сърце победа на момчетата на Стамен Белчев и знам, че ще зарадват "червена" България.

Ще се върна доста назад във времето, когато бях футболист. В първия кръг завършихме 3:3 със Спартак (Плевен) в София, а във втория гостувахме на Ботев в Пловдив. И тогава твърдяха, че мачът ще е труден за нас. Бяхме без Петър Жеков, който беше контузен, а те ни поведоха с 2:1 след две попадения на Динко Дерменджиев-Чико. Но аз вкарах четири гола в мача и в крайна сметка спечелихме с 6:3. Защо и сега ЦСКА да не изиграе подобен мач в Пловдив?", коментира Якимов.