Парламентът гласува Камен Плочев за шеф на НЗОК

Политика

28-07-2017, 10:35

Снимка:

bnt.bg/ архив

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Избират нов шеф на НЗОК

Последен работен ден в парламента преди лятната ваканция

205 народни представители гласуваха „за“

Депутатите избраха проф. д-р Камен Плочев за управител на Здравната каза. 205 народни представители гласуваха „за“, а 1 се въздържа, нямаше против. Той бе единственият кандидат за поста.

Плочев заема мястото на д-р Глинка Комитов, който подаде оставка от поста в края на юни. Кандидатурата на Плочев бе внесена от името на ПГ на ГЕРБ и ОП. Мандатът му в Касата е до 2020 г. До момента Плочев бе началник на Клиниката по инфекциозни болести към Военномедицинска академия. Той беше изслушан на извънредно заседание на Комисията по здравеопазване на 26 юли.

Преди да бъде избран проф. Плочев посочи, че има огромното желание да оправдае доверието, което депутати му оказват. „Никога не бих подписвал нещо незаконно. Няма политическа длъжност, която да стои над морала, с който съм възпитан. Ще откажа и, ако това предизвика сътресения, ще си подам оставката по достоен начин. Не бива да допуснем системата да изпада в сътресения. Болните не бива да чувстват различия между НЗОК, Министерство на здравеопазването и недай си Боже депутати. В учените има потенциал да мислят нестандартно и може да се получи нещо”, каза новият шеф на Касата.