България ще участва в Свeтовната филателна изложба „Бандунг 2017“ със специален експонат

Печатът за валидиране на изданието бе поставен от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски

България ще участва в Свeтовната филателна изложба „Бандунг 2017, Индонезия“ със специален експонат на тема „Стари часовници“. Печатът за валидиране на изданието бе поставен от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски, посланика на Индонезия в България Н.Пр. г-жа Сри Астари Расджид, председателя на Съюза на българските филателисти Спас Панчев и изпълнителния директор на „Български пощи“ Деян Дънешки.

„Над 60 милиона човека в света колекционират пощенски марки, а писмата, които се разменят всяка година, са милиарди. На фона на тази впечатляваща статистика, за всички нас е гордост фактът, че България е сред водещите държави в състезателната филателия“, заяви по време на церемонията заместник-министър Димитър Геновски. Той припомни, че български филателни експонати са се връщали дори със златни медали от световни форуми. „Убеден, че и този път, държавата ни ще запази водещата си роля в състезателната филателия“, каза още заместник-министърът.

Най-новото пощенско издание „Стари часовници“, е оформено в блок-лист. То съдържа текстове, посветени на световното филателно събитие. Художник на проекта е Ивелина Велинова, а тиражът е 2700 блок-листа.