Маринов: Предстои много работа по случая с Иво Никодимов

Крими

26-07-2017, 09:10

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нападнаха журналиста Иво Никодимов в центъра на София

Разпитахме над 200 лица по случая

Главният секретар на МВР Младен Маринов заяви в студиото на БНТ, че през изминалата нощ са били разпитани над 200 лица, които са в контингента на заподозрени, определен от показанията на пострадалия журналист от БНТ Иво Никодимов. Младен Маринов добави, че подобен вид престъпления без видим мотив са най-трудни за разкриване. Той се обяви против „популистки мерки“ като това да разположи ненужно много полицаи в тази част на Борисовата градина.

"Имаме профил на извършителите - определен по начина на действие и мотива. Предстои много работа да прегледаме различни видео записи", обясни той.

По въпроса с арестуваните наскоро лица по обвинение за трафик на хора, сред които е член на НФСБ, партия от коалицията на Обединените патриоти, Младен Маринов заяви, че групата е била наблюдавана в продължение на два месеца, а след като са събрани достатъчно доказателства, органите на реда са направили нужните стъпки.

Той отказа да коментира колко са групите, които МВР наблюдава за трафик на хора, защото това е класифицирана информация.