Представят военна техника от българската и американските армия в София

Общество

26-07-2017, 06:00

Снимка:

pixabay

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Президентът ще присъства на многонационалното учение Saber Guardian 2017

Желаещите да разгледат изложената техника ще бъдат допускани през парка в района на Военната академия

Бойна техника, която е на въоръжение в армиите на Република България и на САЩ, ще бъде изложена в София утре, предава Министерството на отбраната. Гражданите и гостите на града ще имат възможността да разгледат американски бойни машини М 1126 „Страйкър“ от състава на 2-ри Кавалерийски полк, както и бронирани бойни машини MSFV „COMANDO SELECT“ от военно формирование 56 040 – Благоевград, които ще бъдат изложени от 11.00 ч. до 13.00 ч. на 27 юли в района на Военната академия „Георги С. Раковски“ в София.

Желаещите да разгледат изложената техника ще бъдат допускани през парка в района на Военната академия (бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ 82). Българските и американските военнослужещи ще запознаят посетителите и със задачите, които се изпълняват с участието на представената военна техника.

По-рано същия ден представители от формированието на 2-ри Кавалерийски полк от Сухопътните войски на САЩ в Европа ще отдадат почит и поднесат венец пред Паметника на Незнайния воин в столицата.

Американските сили, в състав до 130 души личен състав и до 90 единици колесна техника, ще се придвижат през територията на България в периода 24-28 юли 2017 г. за участие в съвместно учение в Република Македония. За осигуряване на сигурността по време на движението те ще бъдат ескортирани от представители на Служба „Военна полиция“.