Министър Кралев посети детски спортен лагер, на който децата учат английски, тренирайки футбол

Лагерът е организиран от детска градина "Детска академия" съвместно с британско футболно училище под надслов "Обучение чрез спорт"

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети детския летен лагер, организиран от детска градина „Детска академия“ (Toddlers Academy) съвместно с британско футболно училище под надслов „Обучение чрез спорт“.
В проекта участват момчета и момичета от 4 до 12 години, които учат английски език, тренирайки футбол. Обучението се води от 4-ма британски специалисти, които са работили за детската школа на Манчестър Сити, подпомогнати от български асистенти.
„Това е един страхотен проект, който съчетава обучението по английски език и тренировките по футбол. По този начин децата се учат докато играят, правят го с удоволствие, защото не го усещат като задължение, а същевременно са и физически активни по време на ваканцията“, заяви министър Кралев и поздрави детска градина „Детска академия“ (Toddlers Academy) и Британско футболно училище за реализирането на тази инициатива.
Лагерите се провеждат от 17 юли до 11 август. Един тренировъчен лагер е 5 дни и в него участват около 40 деца, разпределени в следните възрастови групи - 4-6, 6-8 и 9-12 години. За целия период през обучението преминават около 160 деца.
Треньорите от Британската футболна школа са квалифицирани от Английската футболна асоциация и УЕФА и притежават опит, необходим за подпомагане на деца в проактивен начин на учене в безопасна и забавна среда.
Концепцията на организаторите е да осигурят активно обучение по английски език, да допълнят знанията на децата и да ги научат на отговорност и работа в екип. Програмата е разработена внимателно, за да бъде подходяща както за момчета, така и за момичета.
Детска градина „Детска академия“ (Toddlers Academy) организира специални летни занимални за деца от 2010 година насам.
Британското футболно училище пък реализира подобни проекти още в Англия, Румъния, Русия, САЩ и Абу Даби.