Феновете на Апоел Беер Шева готвят хореографии за мача с Лудогорец

Стадионът на израелците има малко над 16 000 места

В сряда от 20:00 часа Лудогорец се изправя на „Яков Търнър Тото Стейдиъм“ срещу израелския Апоел Беер Шева в двубой от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Освен със своя съперник, играчите на Георги Дерменджиев ще трябва да се справят и с публиката на Апоел Беер Шева.

Стадионът, на който тимът домакинства от 2015 година, е капацитет от 16 126 седящи места. Феновете на Апоел пълнят съоръжението почти всеки двубой, като дори в мачовете без значение и интрига рядко се виждат свобони места. От клуба се похвалиха, че за този сезон са продали почти 12 000 абонаментни карти. Което означава, че за всеки двубой се пускат в продажба само около 4000 билета, които бързо се изкупуват.

Местните фенове са изключително френетични в подкрепата си. Хореографиите, които се правят от привържениците, често попадат в световните ултрас страници.

Най-голямата и известна фен група се нарича „Ултра Саут“. Те са в основата на подкрепата на тима, на хореографиите и наподобяват българските официални фенклубове на водещите отбори. Стараят се винаги да създават непоносима за гостуващите тимове атмосфера.

Освен на домакинските мачове, феновете на Апоел са твърдо с тима си и при гостуванията в Европа и домашното първенство. Миналата година близо 2000 души пътуваха до Милано, за да подкрепят любимците си срещу Интер.

Ултрасите на Апоел обаче се славят като кротки и дружелюбни. Рядко се замесват в сблъсъци, като се изключат мачовете от местното първенство срещу големите съперници.