Румяна Арнаудова: Живко Мартинов е притискал служители на полицията в Добрич

Той е спекулирал с името на Бойко Борисов и така е успял да се сдобие с 4 тона суджук

Имаме информация за оказване на натиск над свидетели по случая. Отправяни са закани и заплахи към тях. Оказван им е и административен натиск. Това заяви в ефира на бТВ от Добрич говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя увери, че с прокурорите са изпратени и служители от отдел “Защита на свидетеля“, за да успокоят свидетелите.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска и получи в петък имунитета на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов от Добрич. Той е спекулирал с името на Бойко Борисов и така е успял да се сдобие с 4 тона суджук, 60 кг пастърма и филе „Елена”. "Нито един суджук не е достигнал до министър-председателя", уточни Цацаров.

Арнаудова и екип от прокурори от звено „Антикорупция” са на място в Добрич, за да проведат разследване и да защитят свидетелите. Надяват се да привлекат и още свидетели, които са се страхували да отидат до София.

Говорителят на прокуратурата обяви още, че Мартинов е оказвал натиск на бивши служители на МВР, които са уволнени по негова заповед, тъй като отказали да прикрият катастрофа на заместник министър с две жертви. Опитвал да окаже натиск и на окръжния прокурор.