Паро Никодимов: Не ми хареса играта на отбора срещу Лудогорец

Май някои футболисти ги е застигнала звездоманията

Легендата на ЦСКА  Паро Никодимов, бе доста разочарован от представянето на отбора срещу Лудогорец и поредната загуба от разградчани.

 

"Не ми хареса играта на отбора, имахме само едно положение - на Кирил Десподов през първото полувреме, а в такива двубои това може да се окаже фатално. Трябва да имаш поне 7-8 удара във вратата, за да отбележиш срещу отбор като Лудогорец, който отдавна не съм го виждал толкова слаб. За съжаление се повтарят грешките в защита от миналия сезон. Вярно, Героги Китанов сбърка при гола на разградчани, но къде беше Станислав Манолев? Беше си оголил зоната, тръгнал напред в атака... Лично аз, ако бях треньор, нямаше да го използвам като десен защитник, тъй като ще върши повече работа в по-предни позиции. При атаката на Върджил Мисиджан Божидар Чорбаджийски се спря. Защо бе, момче? Трябва в такава ситуация да се продължи, за да подсигури вратаря. Тези неща се учат още в детските години", заяви Никодимо пред сайта на клуба.

"Май някои футболисти ги е застигнала звездоманията. Кирил Десподов не играе на ниво и нека не показва фланелки "Защо винаги аз?". Явно трябва и да носи екипа на ЦСКА с дълги ръкави, за да не си показва толкова татуировките, защото те не играят. Първо се играе с главата, а след това с краката. Да, той е талантлив, но трябва да помисли върху поведението и играта си, за да не го застигне съдбата на Петър Величков от Славия и на Георги Соколов - Соколето от Левски, които бяха в пъти по-големи таланти от Десподов. Хубаво е Киро да прочете кои са те, да види каква е била тяхната съдба. Някои футболисти трябва да се замислят дали са за ЦСКА. Има такива, които не са за "Армията" и е крайно време да разберат къде се намират. Защото, ако в предишните си отбори са ги гледали с две очи, то в ЦСКА ги следят под лупа, с четири очи. Трябва май по-често играчите да минават през коридорите на "Армията" и в музея, за да гледат снимките и купите, спечелени от клуба, да осъзнаят историята му. Защото историята не започва с тях. Видя се, че отборът не е подготвен добре и втори мач играе зле. Аз съм провеждал доста подготовки и мога да преценя кой тим е добре подготвен и кой не е. Имаш претенции, че си играл добре срещу Лудогорец, но не е така, тъй като нямаш повече от едно чисто положение. Ясно е, че разградчани са над останалите в България. ЦСКА е единственият, който е много близо до "орлите", но трябват още малко усилия, повече старание. Наистина, малко по-критичен съм, нека футболистите да не се сърдят, а да вникнат в думите ми. Това е градивна критика и тя не трябва да ги разколебава, напротив. Два кръга са изминали и започна да се говори за смяната на Стамен Белчев. Глупаво е. Трябва повече време, не може така да се действа още от началото. Защото лесно е да се обвинява треньорът, който и да е той, но нека не забравяме, че футболистите са тези, които играят. Със сигурност на този етап не трябва да се говори и да се мисли за 32-та титла. И тя ще дойде, но с времето си, а сега трябва да се работи усилено, всички трябва да дадат максимума от себе си", завърши Никодимов.