Популярността на Макрон сред французите се е понижила рязко

Одобрението за премиера Едуар Филип също е силно намаляло

Популярността на президента Еманюел Макрон сред французите рязко е спаднала за един месец и сега той може да разчита на одобрението на 54 на сто от тях, с десет пункта по-малко отколкото през юни. Това сочат резултатите от проучване на Френския институт за обществено мнение (Ифоп), публикувани днес в седмичника "Журнал дьо диманш".

Одобрението за премиера Едуар Филип също е силно намаляло през този период - от 64 до 56 на сто или с осем пункта, предава БНТ, позовавайки се на БТА. Съответно неодобрението за Макрон е нараснало от юни досега от 35 до 43 процента като цяло, а негативна оценка за работата на Филип дават 43 на сто спрямо 35 процента преди месец.

Увеличение има и в дяловете на хората които се "изцяло недоволни" и "донякъде недоволни" от двамата политици и съответно намаление в дяловете на отговорилите, че са "много удовлетворени" и "донякъде удовлетворени".

Проучването на Ифоп е осъществено по телефона и онлайн сред 1947 французи с избирателни права през периода 17-22 юли, посочи Франс прес.