Добрев: Промените в Закона за публично предлагане на ценни книжа са важни за бизнеса - bulgaria.utre.bg

Добрев: Промените в Закона за публично предлагане на ценни книжа са важни за бизнеса

22 юли 2017, 14:33 | Мила Иванова
  • Снимка:
    nova.bg/кадър

Промените в Закона за публично предлагане на ценни книжа затваря законовата рамка, регламентираща капиталовия пазар

Това каза Делян Добрев, председател на парламентарната комисия по енергетика и член на комисията по икономическа политика и туризъм, цитиран от радио "Фокус".

„Важно е от една страна за малкия и среден бизнес в България, защото освен банковото кредитиране, ще има възможност да финансира своите инвестиции, набирайки средства през капиталовия пазар. От една страна е важно за бизнеса, за неговото развитие, което дава отражение върху развитието на икономиката като цяло. От друга страна, е важно включително за обикновените хора особено средната класа. Ако погледнем статистиката през миналата година в България има 180 000 души, които са получавали месечен доход над 2 000 лева. Според мен това можем да приемем за средна класа в България“, отбеляза той. „Ако погледнем резултатите или доходността на тази наша почти несъществуваща борса, която е едва 8% от БВП, в сравнение със 100% в развитите държави, преди ръста с 50% от средата на миналата година досега, акциите средно на година са носили доходност от 11% от 2009 до 2016 г.“, коментира Добрев.
Делян Добрев обясни, че за този 7-годишен период, който е бил и период на криза, средната доходност от дивиденти и ръст в цената на акциите на година е 11 %. По думите му това е добра възвращаемост.Коментари (1)

Потребител
papap
Тоя успя да задмине по простотии другото смешно икономистче Горанов. От тия 180 000 взимащи 2000лв дали 90% не са на държавна работа. Гърция изгърмя по същата причина, ама българите не сме като гърците и ще плащате за всичко скоро.
22 юли, 15:09 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Портфейл