Г. Георгиев: Страната ни вече започна да се съсредоточава върху значимите теми от европредседателството - bulgaria.utre.bg

Г. Георгиев: Страната ни вече започна да се съсредоточава върху значимите теми от европредседателството

22 юли 2017, 10:22 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    Bulgaria ON AIR, кадър

Заместник-министърът на МВР коментира последните природни бедствия в Турция и Гърция

Заместник-министърът на Министерството на външните работи Георг Георгиев коментира в "Денят ON AIR" последните природни бедствия в Турция и Гърция, както и пожарите в Черна гора. "Още в първите моменти на гасенето, българската държава реагира", заяви гордо гостът на Bulgaria ON AIR за помощта, която България е оказала на балканската страна. 

България подпомогна Черна гора със специализирана техника и екип за справяне с бушуващите горски пожари след проведен разговор между президентите Филип Вуянович и Румен Радев. Изпратен бе и хеликоптер от българските Военновъздушни сили, който също взе участие в гасенето на пожарите.
 
А Турция и Гърция бяха разлюлени от земетресение от 6,7 по Рихтер през изминалата нощ, което отне живота на 2 души, други 13 са тежко ранени, 120 са пострадалите, много къщи и постройки бяха разрушени. 

Георг Георгиев потвърди информацията, че сред изброените хора и в двете съседни страни няма нито един български гражданин. Също така политикът подчерта, че вече няма блокирани българи в Гърция, които бяха хванати в капана на циклона "Медуза" преди няколко дни.

"Нашите консулски представители и служителите на задгранични представителства са оказали пълно съдействие. Имало е такива, които са отишли на място при засегнатите региони. Оказано е съдействие на място, разговаряно е с гръцките власти и тези, които отговарят за въпросните къмпинги, за да може по най-бърз начин да се съставят съответните констативни протоколи и онези, които да послужат пред застрахователните компании", разказа Георгиев.
 
Освен въпросите с последиците от природните стихии и българската подкрепа, външният зам.-министър сподели, че е щастлив, че страната ни вече е започнала да се съсредоточава върху значимите теми от европредседателството.

"Приоритетите, които трябва да бъдат защитавани, ние ще отстояваме в първите шест месеца на 2018 г. Допреди време, въвлечени в един спор, който не би допринесъл с нищо, се дистанцирахме върху това, което е съществено в българското председателство на ЕС", смята политикът, като визира казуса НДК.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика