Хайдук посреща на празни трибуни Брьондби

Наказанието на отбора от Сплит е заради расистки скандирания по време на първия мач с Левски

Хайдук (Сплит) е получил шокираща новина още преди реванша с Левски от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Хърватският тим елиминира „сините” след 1:0 на свой терен и 2:1 на реванша пред празни трибуни на „Георги Аспарухов” заради наказание на българския тим.

Домакинството срещу Левски в Дугополе ще излезе скъпо на Хайдук, тъй като УЕФА е информирала хърватския гранд, че ще бъде санкциониран да играе следващия си мач на собствен терен пред празни трибуни. Освен това клубът е глобен и с 55 000 евро. Така хърватите ще трябва да играят пред празния си стадион "Полюд" срещу следващия съперник Брьондби, отстранил финландския ВПС Вааса след 2:0 у дома и 1:2 като гост.

Наказанието за Хайдук е заради расистки скандирания по време на първия мач със „сините”. Заради тях е наложена глоба от 50 000 евро, а още 5000 евро са добавени заради хвърлени към терена предмети.

Ръководството на тима от Сплит ще обжалва санкцията, след като делегатът на УЕФА и наблюдателят на мача са похвалили хърватите за добрата организация на срещата.