Лагер на националите преди европейските лични първенства

Най-добрите млади български тенисисти са на лагер в Националния тенис център в Борисовата градина

Най-добрите млади български тенисисти са на лагер в Националния тенис център в Борисовата градина. През следващата седмица те ще участват на европейски лични първенства в три възрасти.

Надпреварата до 14 години ще се проведе в Мост (Чехия). При момчетата ще бъдем представени от Пьотр Несторов TK "Черно море Елит ", гр.Варна и Николай Неделчев TK "Виа Тенис Стар", гр.София. При момичетата честа на България ще защитават Дария Радулова от TK "Августа Траяна", гр.Стара Загора и Денислава Глушкова TK "Дема", гр.София. Треньори в Чехия на 14- годишните са Пресиян Коев и Кристиян Илиев.

Европейското лично първенство до 16 години ще се проведе в руската столица Москва. България ще бъде представена при момчетата от Адриан Андреев TK "Левски" гр. София и Никола Тупаров от TK "Хепи Уин", гр.София. При момичетата ще разчитаме на Розалина Юсева от TK "Дема" и Елена Тренчева от TK "Про спорт", гр.София. Треньори на националите до 16 год. са Тодор Енев и Манук Хиндлян.

Надпреварата при 18 годишните ще се проведе в Клостерс (Швейцария). При момчетата наши представители ще бъдат Леонид Шейнгезихт от TK "Левски" и Симон-Антъни Иванов от TK "Супер Спорт", гр.Варна. При момичетата ще бъдем представени Гергана Топалова от TK "Левски" и Михаела Кафтанова от TK "Дема", гр.София. Треньори на националите до 18 год. са Михаил Кънев и Кристин Грозданов,съобщи БФ Тенис.