Министър Кралев рецитира Вапцаров - bulgaria.utre.bg

Министър Кралев рецитира Вапцаров

21 юли 2017, 13:42 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    ММС

    Министър Кралев рецитира Вапцаров

Министър Кралев приветства участниците в церемонията и започна речта си пред тях със стиховете от безсмъртното стихотворение "Двубой"

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поднесе венец на паметника на Никола Вапцаров и взе участие в честването на 75-ата годишнина от смъртта на големия български поет. Тържественият ритуал по поднасяне на венци се състоя във Висшето военноморско училище във Варна, което носи името на твореца. Вапцаров е учил там в периода 1926-1932 г.
Министър Кралев приветства участниците в церемонията и започна речта си пред тях със стиховете от безсмъртното стихотворение „Двубой“. „Хиляди български младежи от различни поколения са израснали с творчеството на Вапцаров. Той безспорно е една от големите личности на България за XX век. През тези бурни времена много големи български личности са разделяли нацията, спорни и отхвърляни от едни, обичани и приемани от други. Гениалният поет Вапцаров е бил приеман винаги от всички с огромно уважение и респект към неговото творчество и към неговото значение за българската култура и история“, заяви Красен Кралев.
Спортният министър изказа благодарност към организаторите на честването за поканата да участва в събитието: „За мен е огромна чест, тъй като аз съм бил също част от Военноморското училище във Варна. Две години съм служил тук в спортната рота. В един тежък период след 1985 година, когато спортните роти бяха разформировани в България, Военноморското училище приюти елита на варненския спорт. Затова с огромно вълнение участвам в събитието, което почита паметта на Никола Вапцаров. Нека го помним, нека и нашите деца растат с неговите стихове!“
На церемонията във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ присъства кметът на града Иван Портних, районни кметове, общественици, бизнесмени, офицери и курсанти. Обръщения към гостите отправиха и началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. Беше прочетен специален адрес от името на Мая Вапцарова - племенница на поета.

За мен е огромна чест, и благодаря за поканата на Висшето военноморско училище във Варна, да участвам в тържественият ри...

Публикувахте от Krassen Kralev в 21 юли 2017 г.

С огромно вълнение участвах в събитието, което почита паметта на Никола Вапцаров. Нека го помним, нека и нашите деца растат с неговите стихове!

Публикувахте от Krassen Kralev в 21 юли 2017 г.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета