Мартин Шулц разкритикува в Париж европейската му политика

Шулц атакува и политиката на канцлера Меркел за ЕС

Кандидатът за канцлер на германските социалдемократи Мартин Шулц разкритикува политиката на Ангела Меркел по въпроса за европейската интеграция и по време на посещение в Париж изтъкна общите си възгледи с френския президент Еманюел Макрон, предаде ДПА.
В разговор с журналисти след срещата си с Макрон Шулц каза, че двамата са установили, че имат много сходни възгледи за реформите, които трябва да се извършат в ЕС. Двамата са разговаряли и за възможността да се създаде пост на финансов министър на еврозоната, говорили са и за инвестиционен план за Европа, каза Шулц.
Преди това в реч пред студенти в престижния университет "Сианс По" Шулц атакува политиката на Меркел за ЕС. "Вместо да сочим с пръст, трябва да напредваме ръка за ръка", заяви той и добави, че валутният съюз в ЕС е можел да постигне много повече, ако не са били "колебанията" на германското правителство. 
Лидерът на германските социалдемократи е много по-назад в допитванията от Меркел. Нейната партия ХДС и съюзникът й ХСС имат според някои анкети подкрепа от 40 на сто, а Германската социалдемократическа партия на Шулц - 22 на сто.
Френският президент не направи изявление след срещата си с Шулц.