Летни трансфери подпалиха европейските грандове

Спорт

20-07-2017, 19:00

Снимка:

topsport.bg

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бонучи пристигна на базата на росонерите

Манолас може да замести Бонучи в Ювентус

Талантът на Монако Мбапе е подмятан между Реал и Барса

Понякога летните трансфери изглеждат предсказуеми. Не и това лято 2017. В Серия А един от исполините в защитата на Юве Леонардо Бонучи с гръм и трясък премина в  конкурента Милан. От "старата госпожа" веднага се задействаха и си го "върнаха" с взимането на Ди Шилио от "росонерите". Е,това не бе чак такъв равностоен трансфер и все пак Ди Шилио си бе доскоро име в Милан.

Другият, който се махна от Юве бе Дани Алвеш. Бразилецът замина в посока ПСЖ. В италианските медии сравниха напускането на двамата като махане на "гнилите ябълки" от Ювентус.

Наскоро Манджукич даде интервю и обясни как на финала за ШЛ с Реал при 1:1 на полувремето в съблекалнята Алвеш си пуснал мощно страстна бразилска музика и Бонучи го скастрил, че изобщо не е момента за такива волности. Двамата се сбили. А това било добре дошло за треньора Алегри, който през зимата имаше търкания тъкмо с Бонучи. Така и Алвеш и Лео излетяха  по фин начин с трансфери от Юве.

Още при пристигавено си в ПСЖ Алвеш взе да бърка в съзнанието на своя сънародник Неймар и да го котка да пристигне на "Парк де Пренс". При това катарците от Пари сен Жермен са готови да платят 222 милиона евро на Барса.

Неймар уж се врече във вярност на каталунците, но не се знае дали неговата преданост не е като тази на вратаря на Милан Донарума, който това лято също бе на път да се махне от миланистите,но след заплахи остана.

При Неймар няма заплахи. Но неговото желание е да играе в силен европейски отбор за да е лидер и да не е в сянката на Меси. Искал вече да вземе "Златната топка". Тази година няма как, защото Кристиано Роналдо с титлата с Реал и 12-атаКЕШ/ШЛ и двата гола на финала срещу Юве си я патентова.

Меси също не е казал последната си дума. Може пък да стане световен шамхион с Аржентина през 2018 в Русия. Стига "гаучосите" да не направят фал в квалификациите и да се прочуят като не участват.

А и таванът на ПСЖ си е май пряко сили до четвъртфинал. В невероятна ситуация до полуфинал. Така,че за Неймар е по-добре да си стои в Барса. Догодина, както стана въпрос, е Мондиала. Ако Бразилия спечели световната титла може пък да се отвори парашута на Неймар да вземе "Златната топка". Но това трябва да е гарнирано със солидно клубно присъствие в Барса, а не в ПСЖ.
От Барса обаче са готови,ако изпуснат Неймар да отиде в Париж, да се конкурират с Реал за невероятния талант на Монако Мбапе.

В Реал Бензема е вече от осем години и атакуващи футболисти около него не виреят. Просто издухва конкуренцията в атака. Сега от "Бернабеу" си тръгна  и Хамес Родригес към Байерн. Първият, който напусна преди време заради Карим Бензема бе Гонсало Игуаин, който вече смени след Реал и Наполи  с Ювентус. Мората също не издържа на съревнованието с Бензема и не можа за втори път да се задържи в "белия балет".Вместо обаче да попълни обещаващата селекция на Милан бе привлечен от Антонио Конте в Челси.

Тепърва предстоят още доста летни трансфери до края на затварянето на прозореца. Ще видим какво още ще ни поднесе бурното трансферно лято.