Лудогорец отнесе Жалгирис през второто полувреме

Кешеру блести над всички с два красиви гола

Лудогорец отнесе Жалгирис в мача-реванш с 4:1. Съотношението в резултата може да заблуди за лекотата, с която домакините победиха тима от Вилнюс.

Срещата започна лошо за "орлите".Бившият играч на ЦСКА Серж Нюаджи отново се разписа и Лудогорец изостана с  0:1. Домакините за известно време изпаднаха в голяма трудност. В края на полувремето Натанаел изкупи вината си за попадението на гостите с хубав диагонален шут по земя, който донесе изравняването и връщането на увереността в момчетата на Георги Дерменджиев.

През второто полувреме видяхме възможно най-добрата продукция на Лудогорец от доста време насам. Отново захождания по крилата, откривания на празни пространства с двойни пасове. Намиране на пролуки в наказателното поле на Жалгирис. Най-напред Вандерсон успя с далечен майсторски удар да прокара топката за 2:1.
След минута и половина дойде черешката на тортата. Натанаел пое топката по левия фланг. Вандерсон заходи навътре в пеналтерията и откри пространство от дясната страна за нахлуващия и блестящ в този мач Кешеру. Натанаел му даде идеална топка и румънеца с левия крак от въздуха прати топката в мрежата за 3:1. После пак той вкара за успокоителното 4:1. След това дори бе отменен гол на Марселиньо заради засада.

До края на срещата Лудогорец продължи да прави каквото си иска и показа голяма класа. Съперникът му в третия предварителен кръг за влизане в групите на Шампионската лига ще бъде коравия тим на Апоел Беер Шева от Израел. В първата среща Лудогорец гостува на 25 или 26 юли. После ще домакинства на 1 или 2 август в Разград.