КНСБ: Клас "прослужено време" няма да отпадне

Валери Симеонов каза, че е подчертал, че изявлението му по повод на неговото виждане по въпроса за т.нар. клас "прослужено време" е лично, и изказа съжаление

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров заяви пред журналисти в МС, че отпадането на добавката за професионален опит и стаж не е темата на България в момента. Темата на страната са доходите, липсващите кадри, увеличението на пенсиите, реформите в образованието, здравеопазването и други, заяви още Димитров. Той посочи, че следващата седмица ще се търсят конкретните теми за плана за работа на НСТС, по които социалните партньори да намерят най-добрите решения, чрез които да се осъществят реформите през следващите години в рамките на управлението на това правителство.
Лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов също посочи, че темата не е във фокуса на общественото внимание, и каза, че според него днес тя е била свалена от дневен ред.
Двамата направиха изказванията си след работна среща при премиера в МС с участието на вицепремиера Валери Симеонов, финансовия министър Владислав Горанов.   
Дискусията за отпадането на добавката за стаж и опит започна след среща на бизнеса с вицепремиера по икономическата политика Валери Симеонов, като той подкрепи работодателите добавката да бъде премахната.
Вицепремиерът Валери Симеонов каза, че е подчертал, че изявлението му по повод на неговото виждане по въпроса за т.нар. клас "прослужено време" е лично, и изказа съжаление за отзвука, предизвикан от личното му мнение. Преценявам, че това беше грешка - да кажа какво е моето лично мнение, защото то се прие едва ли не като позиция на правителството и се наложи да се влиза в този неприятен за никого обяснителен режим, каза вицепремиерът и изрази съжаление за стореното.