Икономисти: За и против отпадане на клас "прослужено време"

Портфейл

20-07-2017, 11:19

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Симеонов: Беше грешка да казвам личното си мнение за клас "прослужено време"

Днес в Министерски съвет темата клас прослужено време ще бъде обсъждана

Работодателски организации дадоха знак, че е възможно да се излезе от задънената улица и да се намери изход по приемането на механизъм за определяне на минималната работна заплата. Работодателите обаче отново повдигнаха въпроса за отпадането на класа прослужено време, а синдикатите остро възразиха за това. Днес в Министерски съвет темата клас прослужено време ще бъде обсъждана между Бойко Борисов и лидерите на двата най-големи синдиката КНСБ и КТ "Подкрепа", предава БНТ.

По темата спориха експертите Мика Зайкова и Владимир Каролев.

"Класът пречи с това, че той автоматично - работиш, не работиш увеличава доходите. Да с малко, но ги увеличава, Това е едното нещо, което пречи. Аз на пример в моята малка фирма - този, който работи по-ефективно взима повече и по-голям бонус. Вие профсъюзните деятели, понеже не сте създали едно работно място, не знаете как се плаща това работно място", на мнение е Владимир Каролев.

"Професионалният опит е нещо много важно и той, и хората, и в Америка плащат, ако ти стоиш във фирмата и се развиваш, там вътре и показваш професионални умения и хората ти дават повече пари", от своя страна каза Мика Зайнова.